Ingredienser
400 g tagliatelle (båndpasta)
½ dl jomfruolivenolie
100 g friskrevet parmesan
1 spsk. frisk citrontimian
saft fra to citroner og en lime
salt og peber fra kværn
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente.
- Kom de øvrige ingredienser i en stor skål.
- Sigt pastaen, og kom den i skålen. Vend rundt og server med det samme.
Kog perfekt pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
- Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
- Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
- Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
- Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.