Ingredienser
400 g tagliatelle
5 spsk. olie
1 skalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 kg blåmuslinger, renset
2 dl hvidhvin
½ kg små søde tomater, skåret i halve
salt og peber fra kværn
1 stort bundt basilikum
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente med salt og 1 spsk. olie.
- Kom 4 spsk. olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg gyldne. Læg muslingerne ved, og rør rundt. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge op.
- Læg låg på, og giv muslingerne hård varme i fem minutter. Tag låget af, og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Kom tomaterne ved, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og server i dybe tallerkener med en skefuld pasta og masser af frisk basilikum.
- Sæt gryden på bordet, så man også kan nippe flere muslinger direkte fra gryden.
Kog perfekt pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
- Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden. • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
- • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
- • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.