Ingredienser
400 g linguine (smal båndpasta)
2 tykke skiver pancetta i tern (el.lign. god bacon)
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, fintsnittet
100 g friskrevet tør pecorino (eller parmesan)
1 spsk. sort peber, knust i morter
1 håndfuld bredbladet persille
grofthakket salt
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
- Rist pancettaen sprød på en pande. Tag af, og vask panden.
- Steg hvidløg gyldent i lidt olie på panden.
- Kom hvidløg, pancetta, pecorino, peber og olie i en stor skål sammen med pastaen, og vend godt rundt, så olie og ost lægger sig om pastaen.
- Drys persille over, krydr med salt, og server.
Kog perfekt pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
- Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
- Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
- Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
- Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.