Ingredienser
1 fed hvidløg
200 g ricottaost
50 g friskrevet parmesan
½ dl fløde
¼ tsk frisk revet muskatnød
Skal af ½ usprøjtet citron
50 g pinjekerner
½ savojkål
6 friske lasagneplader (eller 12 tørre, der koges bløde)
lidt olivenolie til at smøre fadet med
salt og peber
Sådan gør du
- Gnid hvidløget rundt i en skål, og kasser det. Kom ricottaost, parmesan, fløde, muskatnød og citron i skålen, og rør godt rundt.
- Rist pinjekernerne på en sliplet-pande, og hak dem derefter groft. Kom dem ned i ricottablandingen. Smag til med salt og peber fra kværn.
- Del kålen i store blade, og blancher dem i letsaltet vand. De skal bare ned og vende uden at miste farve.
- Tænd ovnen på 200 grader. Del lasagnepladerne i to (hvis de er friske, ellers behold dem hele). Kom et blad kål og en spsk. ricottablanding på hver del. Rul sammen, og læg i et fad eller en ildfast pande smurt med lidt olie.
- Fordel den sidste rest ricottacreme henover, når du har lavet alle pladerne til ruller.
- Sæt fadet i ovnen tildækket med stanniol i ca. 15 minutter. Tag stanniolen af, og giv retten yderligere 10 minutter, til rullerne er gyldne og sprøde.