Ingredienser
400 g spaghetti
½ broccoli, delt i små buketter
2 fed hvidløg
1 lille tørret chili (eller ½ tsk. fra glas)
4 ansjoser i olie (ikke i lage)
½ dl olivenolie
1 skalotteløg
1 dl tør hvidvin
100 g frisk pecorino (eller parmesan)
salt og sort peber
Sådan gør du
- Kog pastaen. Når den næsten er færdig, tilsættes broccolibuketterne. De skal bare koge med 1-2 minutter.
- Knus hvidløg, chili og ansjoser i en morter, stød det godt. Kom olie på en pande, steg løget gyldent, kom ansjosblandingen ved, og rør rundt.
- Tilsæt hvidvin, og lad det reducere.
- Tag pasta og broccoli op med en hulske, og kom det på panden. Vend godt rundt.
- Tilsæt lidt mere olie, og krydr med salt og peber.
- Drys med pecorino, og server.
Kog perfekt pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
- Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
- Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
- Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
- Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.