SPONSORERET indhold
Salat med blommer og chilimandler
En frisk, farverig og krydret sommersalat med blommer, appelsiner og chilimandler.
4 pers.
Ingredienser
4 appelsiner
4 blommer
3 spsk. appelsinsaft
1 bdt. bredbladet persille eller
100 g spæd, blandet salat
½ rødløg
evt. 1 dl sorte oliven
3 spsk. olivenolie
1 spsk. sherryvineddike
Brændte chilimandler:
75 g mandler
75 g sukker
1½ spsk. vand
1 tsk. sambal oelek
Sådan laver du salat med blommer
- Skræl appelsinerne, fjern den hvide hinde, og skær appelsinerne i skiver. Halver blommerne, og fjern stenene.
- Skær blommerne i både, og dryp dem med appelsinsaft.
- Skyl og afdryp nippet persille eller salat godt. Læg den på et fad. Fordel appelsinskiverne over. Fordel skiver af rødløg og evt. sorte oliven over. Dryp med sammenpisket olivenolie og eddike.
- Kom mandler, sukker, vand og sambal oelek i en gryde, og varm det op. Rør i det en gang imellem. Når sukkeret er tørt og gråbrunt, rører du hele tiden, til sukkeret er smeltet og gyldent.
- Fordel mandlerne på bagepapir på en bageplade med to gafler. Når de er kolde, hakker du dem igennem med en stor grønsagskniv på et skærebræt. Drys mandlerne over salaten lige før servering.