Ingredienser
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)
5 dl vand
50 g gær
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
300 g groft speltmel
500 g hvedemel
Efter hævning:
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkefrø
1 æg til pensling
Sådan bager du gulerodsbrud
- Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel.
- Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
- Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
- Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.