Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 10 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
25 g gær
2½ dl mælk
25 g smør
25 g sukker
1 tsk groft salt
100 g fuldkornsmel (grahamsmel)
ca. 300 g hvedemel
75 g chokolade
50 g hasselnøddekerner
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk vand
- Rør gæren ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i sammen med smeltet smør, sukker og salt.
- Tilsæt fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Rør ingredienser sammen, så dejen bliver fast.
- Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted (ca. 40 min.).
- Hak chokoladen og nødderne og ælt dem i dejen. Del den i 10 dele og tril dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 40 min.).
- Bag bollerne i ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist.
- Rør glasur af flormelis og lidt vand. Kom en tyktflydende klat på hver bolle.