Ingredienser
Arbejdstid: 55 min.
Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg hvedemel
135 g sukker
2 tsk. kardemomme
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
5 dl madlavningsfløde
5 dl sødmælk
150 g sukker
2 æg
4 æggeblommer
70 g maizena
1 æg (til pensling)
Pynt:
1 æggehvide
ca. 3 dl flormelis
kokosmel
- Smelt smør, tilsæt mælk og varm om til 37 grader. Rør gær ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og ælt dejen godt glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 min. til dobbelt størrelse.
- Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Hæld fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Tilsæt æg og æggeblommer, og lad det tykne. Tag gryden af varmen, inden det koger.
- Rør maizena ud i lidt vand, hæld det i den varme blanding og rør godt, så du undgår klumper. Smid vaniljestangen ud, og sæt cremen til afkøling.
- Del dejen i 24 stykker, og tril dem til boller. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 40 min.
- Lav en fordybning i hver bolle og kom 1 spsk. vaniljecreme heri.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
- Bland en glasur af æggehvide og flormelis, pynt bollerne med glasur, og dyp dem i en skål med kokos.