Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 15 min.
½ portion wienerbrødsdej - se opskrift her: Wienerkringle med remonce
75 g blåbærmarmelade
Flødeostecreme:
½ citron (økologisk)
2 spsk. sukker
100 g flødeost
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
evt. glasur
- Creme:
- Vask citronen, og riv skallen fint. Bland citronskallen med sukkeret.
- Pisk flødeosten cremet med citronsukker og vaniljesukker.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 36x36 cm. Del den i 9 kvadrater (ca. 12x12 cm). Læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
- Læg 1 stor tsk. flødeostecreme og 1 stor teskefuld marmelade midt på hvert dejstykke. Skær et snit fra hver spids ind mod fyldet, og fold hver anden snip ind mod midten. Tryk dem let til.
- Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl wienerbrødsbollerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 min. Afkøl på en bagerist, og pynt evt. med glasur.