Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 20 min.
Dej:
25 g gær
3½ dl kærnemælk
1 spsk. honning
½ tsk. salt
ca. 400 g hvedemel
25 g blødt smør
Fyld:
100 g hasselnøddecreme (nutella eller nocciolata)
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
2 spsk. sukker
2 tsk. lakridspulver
Sådan bager du boller med nutella
- Rør gæren ud i lun kærnemælk (maks. 37 grader), og tilsæt honning og salt. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i 30-45 min.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en plade (ca. 30x30 cm).
- Del dejen i 9 eller 12 kvadrater, og læg en lille skefuld hasselnøddecreme på hver.
PRØV OGSÅ: Lækre hjemmebagte chokoladeboller - Saml de 4 hjørner omkring fyldet, knib dejen sammen, og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
- Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl bollerne med æg, drys med lakridspulver blandet med sukker, og bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 15-20 min. Afkøl på en bagerist.