Ingredienser
Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
15 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
1 spsk. honning
200 g havregryn
100 g fuldkornsflakes
50 g rosiner
50 g nødder, f.eks. valnødder, mandler eller hasselnødder, hakket
ca. 400 g hvedemel
1 æg til pensling
Mysliboller bagt som muffins - sådan gør du:
DAG 1:
- Smuldr gæren i en skål, og hæld vandet heri. Rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt salt og honning, og rør havregryn, fuldkornsflakes, rosiner og hakkede nødder i væsken.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør, til dejen er tyk som en tung grød. Dejen skal være våd og må endelig ikke blive for tør.
- Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
DAG 2:
- Tag dejen ud af køleskabet. Lad den stå ca. 30 min. på køkkenbordet for at vågne. Fordel dejen med en ske i 16 muffinforme af silikone. Lad brødene hæve ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader almindelig).
- Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne.
TIP: Hvis du ikke har forme, så del dejen skødesløst i 16 stykker. Læg dem på en bageplade til hævning, og følg ellers fremgangsmåden.