Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl rasp
ca. 1 dl mælk
25 g friskrevet parmesan
peber
2 spsk olivenolie
2 dåser cherrytomater
1 fed hvidløg (presset)
5 stilke estragon
Tilbehør:
brød, ris eller pasta
en stor skål salat
- Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet og derpå raspen. Spæd med mælk, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme til boller. Rør parmesan og peber i farsen.
- Form farsen til ca. 16 boller med en ske og læg dem på en tallerken.
- Steg bollerne i olien på en pande. Ryst panden under stegningen, så bollerne bliver brune på alle sider.
- Tilsæt dåsetomater og hvidløg og kog forsigtigt op. Skru ned for varmen og lad bollerne simre i sovsen i 15 min.
- Pil bladene af estragonen og hak dem groft. Vend estragonen i sovsen og smag til med salt og peber.
- Servér kødbollerne med brød, ris eller pasta og en stor skål salat.