Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 1 time
Ingredienser:
500 g oksekød i tern (gullaschkød)
2 spsk olivenolie
salt og peber
1 dåse kidneybønner i saltlage
1 stort løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 grøn peberfrugt (i små tern)
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
½ tsk chiliflager eller ¼ tsk chilipulver
½ tsk spidskommen
1 tsk tørret oregano
1 dl vand
1 dl øl
Tilbehør:
brød, ris eller tortillaer
2 dl cremefraiche
1 bundt frisk koriander
evt. syltede jalapeños (stærk chili)
- Brun kødet på en stor pande i halvdelen af olien og krydr med salt og peber.
- Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
- Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde i resten af olien i 4-5 min.
- Tilsæt kødet, bønnerne, tomaterne, tomatpuré, chili, spidskommen, oregano, vand og øl.
- Kog det hele op, skru ned til lav varme og lad retten simre 1 time under låg. Smag til med salt og peber.