SPONSORERET indhold
Bag selv de fineste brunsvigercupcakes
I stedet for at bage én stor brunsviger har jeg lavet små, fine cupcakes med lag af kagedej og farinfyld. Flødeostecremen på toppen er pisket med farin. uhm!
12 cupcakes |
Total: 30 min
Ingredienser
Dej:
125 g mel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
125 g smør (blødt)
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg (str. L)
Fyld:
75 g farin
25 g smør
Topping:
100 g flødeost naturel
50 g smør (blødt)
50 g farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
175 g flormelis
Sådan bager du dine cupcakes:
- Sæt alle ingredienser ud på køkkenbordet i mindst 30 min., før du går i gang, og tænd ovnen på 175 grader.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
- Rør smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser i 2-3 min. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
- Rør eller vend melblandingen i, og rør kun, til det akkurat er blandet.
- Smelt fyldet i en lille gryde.
- Sæt 12 papirforme i en muffinpande, og fyld 1 spsk. dej i hver. Læg 1 tsk. fyld i hver, og fortsæt med dej og fyld, til alt er brugt, og formene er ca. ¾ fyldt.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min. Tjek med en tandstikker, om kagerne er gennembagte, og sæt dem til afkøling på en bagerist. Topping:
- Pisk flødeost, smør og farin godt sammen, og lad det hvile i 10-15 min., så farinen smelter. Pisk vanilje og salt i cremen, og tilsæt sigtet flormelis til passende konsistens.
- Sæt en flot top creme på hver cupcake med en sprøjtepose eller en ske.