SPONSORERET indhold
Julemacarons med hvid chokolade og lakrids
Forkæl venner og familie med søde hjemmelavede gaver her i julen. Disse macarons er perfekte som værtindegaver til julens sammenkomster.
ca. 24 stk. |
Total: en time
Ingredienser
200 g flormelis
100 g mandelmel el. smuttede, fintblendede mandler (brug en minihakker)
80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
25 g sukker
Fyld:
1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 spsk. lakridspulver
rød levnedsmiddelfarve
Sådan laver du macarons til jul
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend de fintblendede mandler i. Pisk hviderne stive i en ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Farv marengsen med levnedsmiddelfarve.
- Hæld blandingen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt marengsen ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
PRØV OGSÅ: Fine franske macarons i farver - Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes af pladen med en paletkniv.
- Fyld: Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket chokolade heri. Rør lakridspulveret i. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det cremet.
- Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg resten over.
- Kom kagerne i en tætsluttende boks, og opbevar dem i køleskabet 1-2 dage, så får de den helt rigtige konsistens med sprødt ydre og blødt lidt sejt indre.