Macarons med fyld af mørk chokolade
Macaronen er lige nu trendkagen over dem alle. Små, franske, pastalfarvede kager udgør et mere sofistikeret alternativ til den amerikanske cupcake, der tidligere har domineret scenen. Men i modsætning til cupcaken stammer macaronen fra en klassisk fransk konditor-tradition, hvor kunsthåndværket er i højsædet.
Ingredienser
Mandelmasse:
1 vaniljestang, kornene heraf
190 g mandelmel
225 g florsukker
80 g æggehvider
Sirup:
225 g sukker
75 g vand
Marengs:
80 g æggehvider
40 g sukker
Evt. rørsukker
Fyld:
50 g fløde
140 g finthakket, mørk chokolade
50 g smør
125 g champagne eller cava
Sådan laver du macarons
Mandelmasse:
Bland vanilje, mandelmel, florsukker og æggehvider godt sammen.
Sirup:
Kog sukker og vand sammen i en tykbundet gryde til 113 grader (brug et termometer).
Marengs:
Pisk æggehvider og sukker til en let marengs. Når siruppen er 113 grader, hældes den forsigtigt over i marengsen, og det hele piskes, til massen har stuetemperatur. Vend derefter mandelmassen forsigtigt i. Kom massen i en pose, og sprøjt dejen ud i størrelser svarende til en femkrone. Lad dem derefter stå og danne skorpe i ca. en time. Drys evt. rørsukker over dine macarons, lige inden de bages. Bag dem på 180 grader i ca. 12 min. Kom dem i fryseren i to døgn, så de trækker fugt.
Fyld:
Bring fløden i kog, smelt chokoladen over et vandbad, og bland den varme fløde i chokoladen. Lad cremen afkøle, til den har stuetemperatur. Blend derefter smørret i, og afslut med at tilsætte champagne. Kom cremen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet til næste dag.
Fremgangsmåde:
Tag to macarons-bunde, og læg dem sammen med en smule fyld og server.
Se også opskrift på Crème brulee med lakrids.
Tip
Du kan variere fyldet med andre former for alkohol og chokolade, men prøv at få grundopskriften ind under huden først, før du kaster dig ud i eksperimenter.