Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Størknetid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Chokolademousse:
100 g mørk chokolade
(brækket i stykker)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk sukker
2 æggehvider (pasteuriserede)
1½ dl piskefløde (letpisket flødeskum)
Orangesyltede rabarber:
200 g rabarberstilke (uden blade)
75 g sukker
25 g syltet appelsinskal (eller pomeransskal, hakket i små tern)
Flødeskum med hvid chokolade:
1 dl piskefløde (flødeskum)
50 g hvid chokolade (hakket)
- Chokolademousse:
- Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, til det er skummende, og pisk den let afkølede, smeltede chokolade i.
- Vend stiftpisket æggehvideskum og derefter flødeskum i ægge-chokolademassen. Fordél i 4-5 portionsglas, sæt dem i køleskabet og lad chokolademoussen størkne.
- Orangesyltede rabarber:
- Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
- Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og syltet appelsineller pomeransskal.
- Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
- Flødeskum med hvid chokolade:
- Bland flødeskum med chokolade og fordél blandingen i glassene med chokolademousse lige før servering.
- Kom orangesyltede rabarber på toppen.