Ingredienser
Arbejdstid: ca. 25 min
Bagetid: ca. 40 min.
fryse-egnet uden glasur
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
1 tsk citronskal (af økologisk citron)
1 tsk appelsinskal (af økologisk appelsin)
125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ dl citronsaft
1 dl appelsinsaft
150 g smør (smeltet)
Lyserød glasur:
150 g flormelis (3 dl)
nogle dråber rød farve (fx rødebedelage fra syltede rødbeder)
1-2 spsk vand
Drys:
50 g kokosmel
- Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine. Tilsæt fintrevet citronog appelsinskal.
- Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
- Rør citron- og appelsinsaft i dejen og dernæst gradvist det smeltede smør.
- Hæld dejen i en smurt kageform, sæt den i midten af en 175 grader varm ovn og bag kagen ca. 40 min.
- Stik et træspid eller en lille skarp kniv i midten af kagen.
- Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre. Afkøl kagen på bagerist.
- Rør glasur af flormelis, rød farve og vand, til den er lyserød.
- Smør glasuren ud på kagen og drys med kokosmel.