Ingredienser
Arbejdstid: 1 time, koge/bagetid: 40 min., fryse-egnet
Creme:
3 1 /2 dl piskefløde
2 stk hel kanel
125 g mørk chokolade
Dej:
50 g smør
1 dl hvedemel, 60 g
1 dl kakao, 35 g
4 æg
150 g sukker
Endvidere:
200 g hindbærmarmelade
Glasur:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk ahornsirup
Pynt: evt. friske hindbær
- Start med cremen: Kom 1 /4 l piskefløde i en gryde med knækkede kanelstænger og giv det et stille opkog.
- Tag det af varmen og lad det trække 10 min. Hak chokoladen groft og læg den i en skål. Varm fløden op igen og si den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen koldt.
- Smelt smørret og brug lidt af det til at smøre en hjerteform (22-24 cm).
- Sigt mel og kakao sammen. Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i. Fortsæt med at piske ca. 5 min. med en håndmikser, til det er en meget tyk creme.
- Vend forsigtigt mel/kakao og smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
- Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend kagen ud på en rist til afkøling.
- Pisk resten af fløden i den kolde chokoladecreme og pisk den tyk og cremet med en håndmikser.
- Pres hindbærmarmeladen gennem en sigte. Flæk den afkølede kage i to bunde og smør dem med marmeladen.
- Læg dem sammen med cremen og stil kagen koldt. Hak chokoladen groft. Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen. Rør chokoladen i og rør, til glasuren er glat. Lad den afkøle til passende konsistens og bred den så ud over kagen. Stil kagen koldt og pynt evt. med friske bær ved anretningen.
- Den nemme genvej: Køb færdigbagte chokolade- lagkagebunde og læg dem sammen (i 3 lag) med siet marmelade og kanel/chokoladecreme eller færdigkøbt chokolademousse. Lad dem stivne i køleskab og udstik så til portionshjertekager. Overtræk med glasur.