Ingredienser
STIKKELSBÆRKOLDSKÅL MED KNAS OG SOMMERBLOMSTER
Tid: ca. 30 min. + tid til afkøling
(4 pers.)
Knas:
50 g honning
50 g havregryn
Stikkelsbærkoldskål:
300 g stikkelsbær
125 g sukker
Koldskål:
1 vaniljestang
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
125 g lyst rørsukker
skal og saft af 1 økologisk citron
4 kviste mynte
½ liter ymer
½ liter kærnemælk
spiselige sommerblomster
- Smelt honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Tag grynene af panden, og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
- Kom stikkelsbær og sukker i en gryde, og kog ved svag varme, til bærrene akkurat brister – ca. 5 min. Afkøl bærrene.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Rør halvdelen af stikkelsbærrene i æggesnapsen. Tilsæt citronskal og -saft og friskhakket mynte.
- Rør dernæst ymer i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.
- Vend nu resten af stikkelsbærkompotten i koldskålen, og server med knas. Pynt med sommerblomster.
► SE OGSÅ: Frisk hjemmelavet koldskål
► SE OGSÅ: Proteinrig koldskål med ristede nødder
► SE OGSÅ: Jordbærsaft med vanilje