Ingredienser
Arbejdstid:
10 min.
Hviletid:
ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
(4 portioner)
½ stang vanilje
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
50 g sukker
½ liter gammeldags kærnemælk
½ liter ymer eller tykmælk
1 citron
Citronlage:
1 usprøjtet citron (økologisk)
2 spsk sukker
½ dl vand
Citronskum:
1½ æggehvide (pasteriseret)
2 tsk sukker
1 dl piskefløde (flødeskum)
- Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.
- Pisk det skummende og rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i.
- Smag til med fintrevet citronskal og -saft eller brug citronlagen her nedenfor. Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet.
- Citronlage: Skær det gule af skrællen på citronerne i små strimler (brug evt. et juliennejern).
- Kog dem ca. 5 min. i en blanding af sukker og vand, til citronstrimlerne er klare. Køl lagen af og tilsæt saft af citronen.
- Citronskum: Pisk æggehviderne stive med sukker. Bland flødeskum og 2 tsk fra citronlagen i.
- Kom en klat citronskum i kærnemælkskoldskålen og kom lidt citronskal på toppen.