Klassisk kærnemælkskoldskål
Koldskålen er en klassiker, når temperaturen siger – og den bliver kun bedre af at du laver den selv. Dejlig som mellemmåltid eller en let dessert.
Ingredienser
4 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk flormelis eller efter smag
korn fra 1 vaniljestang
skal og saft af 1 økologisk citron
4 dl ymer
1 l økologisk kærnemælk
½ l fløde
Sådan laver du kærnemælkskoldskål
1. Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Vend resten af ingredienserne undtagen fløden i.
2. Pisk fløden til let flødeskum og vend en tredjedel i koldskålen. Lad koldskålen stå koldt, indtil servering
3. Læg resten af flødeskummet ovenpå koldskålen som små, lette flødeskumsskyer.
Se også opskrift på Risotto med mynte, ærter og asparges
Tip
Spis evt. kammerjunker til, drys med en god musli eller spis den med sæsonens bær.