Sommerlige citrondonuts
Små, blomsterdekorerede mandelkager forklædt som donuts. Kagerne er vidunderligt saftige, fulde af sødme og med store, syrlige strejf af citron. Her får du opskriften på sommerens fineste kager.
Ingredienser
Donuts:
30 g hvid chokolade af god kvalitet
2 æg
80 g sukker
80 g mandelmel
½ økologisk citron, skal heraf
Pynt:
50 g flormelis
ca. 2 spsk vand
spiselige blomster
Sådan laver du citrondonuts
Donuts:
1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend smeltet chokolade, mandelmel og citronskal i. Pisk hviderne stive, og vend dem nænsomt i dejen. Fordel dejen i smurte donutforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.
Pynt:
Rør flormelis og vand til glasur, og dyp toppen af kagerne deri. Pynt med spiselige blomsterblade og nyd!