Julens fineste lagkage: Red velvet lagkage
En flot kage med masser af julestemning, og så er pynten ikke svær at lave.
Ingredienser
180 g blødt smør
300 g sukker
2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 æg
375 g hvedemel
2 spsk. sigtet kakao
¾ tsk. bagepulver
¾ tsk. natron
2½ dl kærnemælk
1 tsk. hvidvinseddike
rød levnedsmiddelfarve
Hvid chokocreme:
150 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
Desuden:
3 dl hindbærsyltetøj
2 pakker (500 g i alt) rød fondant/sugar paste, (se tip)
1 pakke (250 g) hvid fondant/sugar paste, (se tip)
Glasur til at sætte figurer fast på kagen, røres af 1 dl flormelis og ca. 1 spsk. vand
Sådan gør du:
- Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt cremet. Pisk et æg i ad gangen.
- Bland hvedemel, kakao, bagepulver og natron i en skål, og rør det i dejen sammen med kærnemælk og hvidvinseddike.
- Tilsæt levnedsmiddelfarve, så dejen farves rød. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter smurt med smør eller foret med bagepapir.
- Bag kagen ca. 40-45 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere.
- Afkøl kagen, og skær den i 3 bunde.
- Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.
- Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
- Fordel syltetøj og hvid chokocreme mellem de 3 bunde.
- Udrul den røde fondant, og læg den over kagen. Udstik julefigurer af den udrullede hvide fondant, her har vi brugt en hjorte- og en juletræs udstikker.
- Sæt dem fast med lidt glasur rørt af flormelis og vand.
Tip: Fondant/sugarpaste
Mange større supermarkeder sælger Odense Marcipans fondant/sugarpaste. Ellers kan den også bestilles på deres hjemmeside. Se: odense-marcipan.dk