Ingredienser
Pebernødder a la Lagkagehuset
250 g smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
Sådan laver du pebernødder a la Lagkagehuset
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet cremet masse. Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed.
PRØV OGSÅ: Julesnegle, ingefærkager, chokoladecookies og snebolde - skønne opskrifter til en dag i køkkenet med de mindste - Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne.
- Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
SE MERE: Spanskrør med lun chokoladecreme - Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Tryk nogle af dem let flade i toppen, og tril andre. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse.
Tip
Pebernødderne bliver bløde, hvis de er pakket ind i cellofan i flere dage. Pak derfor først pebernødderne i cellofanposer, lige før de skal gives væk.