SPONSORERET indhold
Peberkage-juletræer
Udstikkerkager er sjove at bage med børnene og kan pyntes fint. Prøv disse peberkager stukket ud som juletræer, der er et sikkert hit og smager skønt med en kop varm chokolade til.
Ingredienser
150 g lys sirup
150 g brun farin
150 g smør
¼ tsk. friskkværnet sort peber
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt nellike
1 æg
1 tsk. potaske
1 spsk. vand
400 g hvedemel
Glasur:
300 g flormelis
1½ pasteuriseret æggehvide (et af de små bægre)
Desuden:
Rødt kagekrymmel eller frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
- Smelt sirup og farin sammen i en gryde. Rør smør i tern og krydderier i. Tag gryden fra varmen.
- Kom æg i. Udrør potasken i vand, og rør det i. Tilsæt hvedemelet.
- Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
- Udrul dejen på et bord drysset med lidt hvedemel, og udstik til juletræer eller brug andre julede udstikkere.
- Bag kagerne ca. 10 min. ved 200 gr.
- Rør flormelis og æggehvide sammen, og fordel det på kagerne.
- Pynt med kagekrymmel eller tørrede hindbær.
Varm chokolade med hvid chokoskum og kaneldrys
4-6 kopper
1 l sødmælk
250 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
50 g hvid chokolade
½ tsk. stødt kanel
Pynt: evt. kanelstænger
- Varm mælken op under omrøring sammen med chokolade brækket i små stykker.
- Når chokoladen er smeltet, tages gryden fra varmen.
- Pisk fløden til skum. Hak den hvide chokolade meget fint, og rør den i flødeskummet.
- Server chokoladen i kopper eller krus med hvid chokoskum og et lille drys kanel.
- Kom evt. en stykke kanelstang i kruset som pynt.