Hybenmarmelade med æble
Kom sommerens grøntsager og frugt på glas, så du har hjemmelavet tilbehør fra haven til de kolde måneder. Her får du syltedronningen Helena Graystons bedste opskrift på hybenmarmelade med æble.
Ingredienser
500 g hyben – giver ca. 375 g uden frø og trimmet i begge ender
4,5 dl vand
350 g æbler, syrlige
350 g sukker (eller honning)
Saft af 1 citron, eller mere efter smag
Tips: Du kan sagtens bruge frosne hyben, men de skal være optøede, når du koger dem.
Sådan laver du hybenmarmelade med æble
1. Skyl og hak hybenfrugterne i mindre stykker, og kog dem i vandet i 10 minutter med låg.
2. Skræl æblerne, og skær dem i små tern eller riv dem. Kom æblerne ned til hybenmosen sammen med sukker og citronsaft. Lad marmeladen småkoge i 30-45 minutter uden låg. Smag til med citronsaft, og mos de store stykker frugt ud.
PRØV OGSÅ: Hyben/kokossnitter
3. Kom den varme (kogende) marmelade på skoldede glas, og luk til med rene låg med det samme.
4. Marmeladen kan holde 3-4 måneder og 2-4 uger efter åbning på køl.
SE MERE: Hybensuppe
BEMÆRK: Denne marmelade bliver fast, hvis du foretrækker en mere tyndtflydende marmelade, kan du tilsætte lidt mere vand.