Rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette
Det er sikkert og vist, at jordbær og peber er supergode sammen. Den pebrede rucola er den perfekte salat til jordbær og det ekstra skud peber, får det hele til at svinge.
Ingredienser
Tilbehør til 2 personer
1 økologisk citron
¼ dl god olivenolie
1 spsk flydende honning
1 tsk friskkværnet sort peber
200 g jordbær
100 g rucola
Sådan laver du rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette
Skræl det yderste, tynde lag af citronen med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Du skal bruge ca. halvdelen. Lav tynde strimler af skallen ved at lægge den i lag, og skær den helt tyndt.
Rør olivenolie med saft af ½-1 citron, 1 spsk flydende honning og masser af friskkværnet peber.
Nip blomsterne af jordbærrene, og skær jordbærrene i skiver.Vend dressingen med rucola og jordbær.Servér straks, gerne til rødt kød, kylling eller fisk.
PRØV OGSÅ: Ristet makrel med ribs
TIP
Salaten er supergod som tilbehør, men kan også bruges som en simpel forret. F.eks. med store flager parmesan eller lidt mild gedeost i.