Ingredienser
Glutenfri pebernødder
125 g smør
75 g sukker
50 g farin
1 æg
250 g glutenfri mel, se tip
1/2 tsk hjortetaksalt (eller 1 tsk glutenfri bagepulver)
1/2 tsk st. ingefær
1/2 tsk st. kanel
1/2 tsk st. nelliker
1/2 tsk st. peber
Sådan laver du glutenfri pebernødder
- Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og farin godt sammen og rør ægget i.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggemassen.
- Saml dejen og del den i 8 portioner. Tril dem til pølser og skær hver pølse i ca. 20 stykker.
PRØV OGSÅ: Glutenfri vaniljekranse - Tril dem til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir.
- Bag dem 10-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist.
- Opbevar i kagedåser.
SE OGSÅ: Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
SE OGSÅ: Chokoladekage uden mel
SE OGSÅ: Altmulig-crumble uden mel
Tip
Du kan selv blande glutenfri mel af 3 dl rismel og 1 dl kartoffelmel. Andre glutenfrie meltyper er f.eks. boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, majsmel, quinoamel, sojamel og tapiocamel. Disse kan bruges alene eller blandes. Smag dig frem til, hvilke meltyper, du bedst kan lide. Glutenfri bagepulver blander du af 1 spsk natron, 2 spsk vinsyre og 2 spsk majsstivelse.