Glutenfri fynske boghvedevafler
Det er lidt sjovt, men der findes ret mange gamle opskrifter, som stort set er glutenfri og disse vafler er en af dem. Vi har ændret lidt og tilsat mere krydderi, og vi må sige, at de er vældig gode med flødeskum eller kokosfløde og jordbærmarmelade på.
Ingredienser
4 dl. rismælk (mandel, soya eller komælk)
1 tsk. æblecidereddike
175 gr. boghvedemel
50 gr. kartoffelmel
2 æg, delt i hvider og blommer
2 spsk. loppefrøskaller
1 spsk. sukker eller kokossukker
Skal af 1/2 citron
1 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. natron
1 spsk. kardemomme
50 gr. smeltet smør
Sådan bager du glutenfri vafler
- Tilsæt æblecidereddike til mælken og lad det stå en 10 min.
- Pisk imens hviderne stive og sæt til side.
- Rør nu alle de øvrige ingredienser sammen med mælken og fold til sidst hviderne i.
- Bages til lysebrune på begge sider og serveres straks med flødeskum eller kokosfløde samt jordbærmarmelade.
PRØV OGSÅ: Mormor Elinors vaniljekranse - glutenfri
GLUTENFRI BAGEGLÆDE
Opskriften er fra bogen Glutenfri Julebageglæde af Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine & Mette Marie.
Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie giver i bogen Julebageglæde et bud på det klassiske julebag i glutenfri variationer.
I bogen finder du 18 udførlige og herlige opskrifter, som let lader sig udforme i eget køkken. Endvidere giver de to bagedamer et indblik i små detaljer vedrørende ingredienser og gode musthaves i forhold til glutenfri kagebagning.
Bogen er poetisk komponeret med en personlig blanding af små historier om julebageglæde, børn og barndomsminder.
Læs mere om Bageatelieret her eller følg Kathrine & Mette Marie på Instagram