Ingredienser
225 g hvid chokolade
150 g smør
4 æg
200 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet lime
korn af ½ vaniljestang
175 g hvedemel
1 knivspids salt
100 g ristede hele mandler
sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader. Smelt den hvide chokolade med smørret i en skål over vandbad, sæt til side, og lad det køle helt ned.
- Pisk æggene med sukker, limeskal og vanilje, til blandingen er skummende og tyk. Vend den afkølede chokolade i.
- Sigt melet i sammen med saltet, og vend mandlerne i dejen. Hæld dejen i en smurt form på ca. 20 x 30 cm, og bag på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Den må ikke blive helt gennembagt, men skal heller ikke være flydende.
- Lad kagen køle ned til stuetemperatur, før du begynder at skære i den.
- Skær kagen i mindre firkanter, og opbevar dem køligt i en lufttæt beholder. De kan holde sig en uges tid.