Ingredienser
Belgiske vafler
1 æg
2 spsk sukker
1/4 tsk vaniljesukker
1 usprøjtet citron
100 g hvedemel
1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)
1 knsp salt
1 1/4 dl kærnemælk
25 g smør
Tilbehør:
Is og/eller syltetøj
Sådan laver du belgiske vafler
1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.
3. Tilsæt smeltet smør.
4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.
SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler
SE OGSÅ: Franske vafler
SE OGSÅ: Spinatvafler med laks
Tip
Vaflerne kan opbevares i en plastbøtte med låg og ristes sprøde på/i en brødrister.