Franske vafler
Nem opskrift på franske vafler - når du bruger færdig butterdej, kan du bage de franske vafler på 30 minutter. Se her, hvor nemt det er:
Ingredienser
Franske vafler med smørcreme
ca. 80 g sukker
200 g butterdej
100 g smør, stuetempereret
150 g flormelis
Sådan laver du franske vafler
1. Start med at lave de sprøde vafler ved at fordele sukkeret på bordet, og lægge butterdejen derpå. Rul sukkeret ind i dejen, vend butterdejen flere gange og drys sukker på. Det gælder om at arbejde sukkeret godt ind i butterdejen.
2. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 15 cm. Rul butterdejen let sammen omkring et stykke bagepapir (så du kan folde den ud igen), og læg den i fryseren i ca. 5 min, til den er fast.
Læs også: Snegle med kanel og kardemomme
3. Bred den nu ud på bordet, og skær dejen ud i små firkanter á ca. 4 x 4 cm eller tryk cirkler ud med et glas af samme diameter. Rul cirklerne aflange. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller indtil dejen er hævet og er gylden og sprød.
4. Lav imens smørcremen ved at piske det bløde smør med flormelissen, indtil cremen er hvid og luftig. Lad den stå ved stuetemperatur, indtil butterdejskagerne er helt afkølede (ellers smelter smørcremen).
Prøv også: Kokostoppe
5. Lav de små vafler ved at lægge en skefuld smørcreme mellem to stykker butterdej. Opbevar de franske vafler ved stuetemperatur, og spis dem helst samme dag.
Se også opskrift på Klassisk pund til pund-kage.