Ingredienser
Spinatvafler med laks
200 g friske spinatblade (eller frosne, optøede)
1 spsk. smør
3 æg
100 g hvedemel
75 g speltmel (eller grahamsmel)
3 æg
1½ dl mælk
½ dl øl
1 spsk. citronsaft
50 g smør
50 g fetaost
salt og peber
Citrondressing:
2 dl skyr (eller græsk yoghurt)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal (økologisk)
300 g laks (røget eller gravad)
Drys:
evt. en håndfuld friske basilikumblade
Sådan laver du spinatvafler med laks
1. Skyl spinaten, og hak den groft. Tør bladene godt, og kom dem på en varm pande med lidt smør, og steg i et par min., til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.
2. Rør æg, hvedemel, speltmel, øl og citronsaft godt sammen. Tilsæt smeltet smør, smuldret fetaost, salt og peber, og til sidst spinatbladene.
3. Varm vaffeljernet godt op, smør det med lidt smeltet smør og kom ca. 1 dl dej på. Bag vaflen gylden og sprød i ca. 5 min. Fortsæt med resten af dejen.
Citrondressing:
4. Rør en dressing af skyr, citronsaft og -skal, og smag til med salt.
5. Servér de nybagte spinatvafler med en klat citrondressing og lidt laks brudt i mindre stykker. Pynt evt. med basilikum.
SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler
SE OGSÅ: Hashbrown-vafler med stenbiderrogn
SE OGSÅ: Vafler med banansmag
Tip
Hvis du bryder vaflerne op i små hjerter og pynter dem med lidt dressing, laks og basilikum, er de perfekte som en lille snack eller forret.