SPONSORERET indhold
Små frikadeller
Af: Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl
Foto: Andreas Wiking og Getty Images
4
Ingredienser
½ kg hakket kalv og gris 3-7%
1 finthakket løg
½ dl rasp
1 æg
salt, peber
1 dl vand
750 g skrællede kartofler
500 g skrællet selleri
1 spidskål
1 tsk olie
1 tsk kommen
1-2 knust fed hvidløg
1 snittet porre.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:525 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:31 %
-
Kulhydrat:49 %
Sådan gør du
- Rør en fars sammen af hakket kød, løg, rasp, æg, salt, peber og vand og lad den hvile 15 minutter.
- Form farsen til 16 små frikadeller og sæt dem på en bageplade. Steg frikadellerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
- Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem mørt i usaltet vand ca. 20 minutter.
- Hæld vandet fra, mos kartoflerne og selleri og smag til med salt og peber.
- Snit spidskålen og lynsteg det i lidt olie med kommen, hvidløg og porre 3-4 minutter, så det stadig har bid.
- Smag kålen til med salt og peber og servér det til frikadellerne sammen med kartoffel-sellerimos.