Ingredienser
2 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. olivenolie
165 g syltet rød peberfrugt, 1 glas
200 g kidneybønner, dåse
1 hønsebouillonterning
1 dl kogende vand
400 g hakkede tomater, 1 dåse
140 g tomatkoncentrat, 1 dåse
220 g kogt kyllingekød
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 tsk. paprika
10 g mørk chokolade 80 %
Tilbehør:
1 lille avokado
1 spsk. citronsaft
2 skiver franskbrød, gerne fuldkorn
2 spsk. fraiche 5-6 %
2 spsk. jalapenos
Sådan laver du chilikylling
- Hak løg og hvidløg og steg dem sammen med chiliflager i olivenolien.
- Dræn peberfrugterne, tilsæt dem og steg videre i et par minutter.
- Dræn kidneybønnerne og opløs bouillonterningen i vand. Tilsæt nu kidneybønner, hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon.
PRØV OGSÅ: Sense frokost: Tortilla med røget laks - Pluk kyllingekødet til trevler og kom kødet i gryden.
- Krydr med salt, peber og paprika og lad retten simre i cirka 20 minutter.
- Hak chokoladen og rør den i retten. Smag til, om retten skal tilsættes flere krydderier eller chili, før du serverer.
- Skær avokadoen i både og vend dem i citronsaft. Rist franskbrødet.
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
Håndfuld 1 (+2): Løg, peberfrugt, hakket tomat fra dåse
Håndfuld 3: Kidneybønner, kylling
Håndfuld 4: Franskbrød
Fedt: Olivenolie, mørk chokolade, avokado
Mælkedressing: Fraiche
DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
Tre håndfulde chilikylling med en spiseskefuld fraiche, lidt jalapenos, en halv avokado og en håndfuld ristet brød.