Ingredienser
275 g kyllingeinderfilet
salt og peber
2 dl kærnemælk
3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket timian
1 spsk. hakket estragon
75 g gourmet- eller pankosrasp (storflaget)
25 g smør
Rygeostedip:
100 g rygeost
1 dl piskefløde
1 tsk. dijonsennep
Tilbehør:
rå grøntsager (f.eks. agurk, asparges, gulerod, radiser, tomater)
evt. citronbåde
Sådan gør du
- Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og læg dem i en skål med kærne- mælk. Lad dem trække i 20-30 min.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skyl, tør og hak krydderurterne, og bland dem med rasp i en dyb tallerken.
- Smelt smørret.
- Tag ét stykke kylling ad gangen, og vend det i krydderurteraspen. Læg stykket på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten.
- Dryp kyllingestykkere med smeltet smør, og sæt pladen i ovnen i 12-15 min. – til kyllingen er akkurat gennemstegt, og raspen er gylden og sprød. Vend dem evt. én gang undervejs.
- Rygeostedip:
Rør ryge- osten lind sammen med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. - Servér de sprøde nuggets med dip og rå grøntsager.