Ingredienser
2-4 kyllingeoverlår
5 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
1⁄2 rød chili
1 bundt frisk koriander
3 spsk. sojasauce
2 spsk. farin
1 spsk. olivenolie
Agurke/myntesalat:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
5 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk. sukker
salt og peber
1⁄2 agurk
1 lille rødløg
1⁄2 rød chili
1 bundt frisk mynte
Tilbehør:
grillstegt brød og lime- både
Sådan gør du
- Hak skrællet ingefær, pillet hvidløg, chili (uden frø og mellemvægge) og en håndfuld skyllede korianderblade sammen i en foodprocessor eller hurtighakker. Tilsæt sojasauce, farin og olie.
- Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække ved stuetemperatur i 20-30 min. – eller i køleskabet i 1-3 timer.
- Agurke/myntesalat: Rør olivenolie sammen med limesaft, og tilsæt fintrevet ingefær og knust hvidløg. Smag til med sukker, salt og peber.
- Vask agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver på skrå, og vend dem i dressingen.
- Tilsæt fint- snittet rødløg og chili (uden frø og mellem- vægge), og masser af friskhakket mynte.
- Steg de marinerede kyllingelår på en trækulsgrill eller under grillen i ovnen – de skal have ca. 8 min. på hver side. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 75 grader.
- Servér de grillstegte kyllingelår med agurkesalaten, grillstegt brød og limebåde.