Julesmåkager: Marcipanstjerner med citron
Sprøde, chewy marcipanstjerner fyldt med fløjlsblød, syrligsød lemon curd, som du kan lave selv eller købe i flere supermarkeder. Det her er lækker konfekt fremtryllet af blot to ingredienser. Såre simpelt og noget så lækkert!
Ingredienser
200 g marcipan
100 g lemon curd
evt. spiseligt guldstøv
Sådan bager du marcipanstjerner
1. Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og stik stjerner ud med en kageudstikker. Stik derefter mindre stjernehuller ud i halvdelen af stjernerne.
SE OGSÅ: Nougattoppe med ristede hasselnødder
2. Bag marcipansmåkagerne ved 175 grader i 5-7 minutter, til de begynder at blive let gyldne. Lad dem køle helt af.
3. Kom lidt lemon curd på marcipanstjernerne uden hul, og placer forsigtigt stjernerne med stjernehul ovenpå. Pynt evt. med lidt spiseligt guldstøv.
TIP
Er du ikke så vild med lemon curd, kan du fylde stjernerne med f.eks. hindbær/kirsebærsyltetøj eller blød nougat. Sidstnævnte hitter især hos de små
slikmunde.