SPONSORERET indhold
Nem aftensmad: Skøn julepizza
I den travle juletid kan det være rart med noget aftensmad, der ikke tager en krig at lave. Så her får du opskriften på en nemme og lækker julepizza, der helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.
1 pizza |
Total: en time, 30 min |
Arbejdstid: en time
Ingredienser
Pizzadej:
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
200 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsdurumhvedemel
300 g hvedemel, gerne pizzamel
Fyld:
2 små rødløg eller 1 stort
2 dl tomatpizzasauce fra glas
200 g pepperonipølse i skiver f.eks. fra Hanegal
150 g reven mild ost
1 spsk. tørret oregano
Pynt:
Evt. friske basilikumblade eller lidt salat
Sådan laver du julepizza
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig.
- Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel ca. 20 cm x 35 cm. Læg dejen på bagepapir. Form dejen til et juletræ ca. ½ cm tyk.
PRØV OGSÅ: Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen - Skær løgene i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand ca. 3-4 min. Afdryp dem i en si.
- Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
- Fordel løg og pepperoni over. Drys ost og oregano over.
- Bag pizzaen ved 225 gr. ca. 18 min. Pynt evt. pizzaen med lidt friske basilikumblade.