SPONSORERET indhold
Julekringle med romremonce
En sikker juleklassiker med et pift af rom, der smager skønt.
8 personer
Ingredienser
75 g smør
½ dl fløde
25 g gær
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
2 æg
ca. 300 g hvedemel
Desuden:
1 portion marcipanremonce med rom (se her på siden)
1 sammenpisket æg til pensling
3-4 spsk. perlesukker
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en gryde. Kom fløden i. Når det er fingervarmt, kommes det i en skål, og gæren røres ud heri.
- Rør sukker, salt og æg i. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted med et klæde over.
- Rul dejen til en 70 cm lang pølse. Rul den flad, så den får en bredde på 10 cm.
- Smør remoncen på dejen i en 5 cm bred stribe på midten. Fold dejen ind over fyldet, så det bliver lukket godt inde.
- Form den lange pølse til en kringle direkte på bagepapir på en bageplade.
- Lad kringlen efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
- Bag kringlen ved 200 gr. ca. 30 min. på andennederste ovnribbe.
Marcipan remonce med rom
Fyld til en stor kringle
- 150 g marcipan
- 4 spsk. mørk god rom, cognac eller appelsinsaft
- 100 g flormelis
- 100 g smør
Riv marcipanen på råkostjernet og rør rom i. Lad det trække 10 min. Rør flormelis, smør og rom-marcipan sammen.