Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 1 ½ time, gerne længere
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnet
Krans:
75 g smør
½ dl fløde
25 g gær
1 spsk sukker
2 æg (mellem)
ca. 275 g mel
Fyld:
100 g (2 dl) flormelis
100 g smør
150 g marcipan
25 g rosiner
50 g hakket pomerans
Endvidere:
æg til pensling samt tesukker og mandelflager
Sådan bager du en krans til advent
- Smelt smørret og kom fløden i. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
- Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Kom sigtet mel i, lidt ad gangen – hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for fast.
- Ælt dejen godt.
- Lad den hæve tildækket på et lunt sted mindst 1 time.
PRØV OGSÅ: Adventskage med appelsin & mandler - Rul den hævede dej ud til en lang tynd plade.
- Rør flormelis og smør sammen og rør groftrevet marcipan i. Tilsæt rosiner og pomerans. Fordel fyldet på pladen.
- Fold sammen herom og fold stangen til en krans.
SE OGSÅ: Æbleskiver med marmeladefyld - Lad den efterhæve på bagepapir lagt på bagepladen.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandelflager.
- Bag kransen ved 200 grader i 20-25 min.