Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid, appelsiner: 1 time
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
2 mellemstore appelsiner med tynd skal (usprøjtede)
200 g mandler
4 æg str M
250 g (3 dl) sukker
60 g (1 dl) mel
1 tsk bagepulver
Pynt: flormelis
Sådan bager du adventskage med appelsin
- Kog appelsinerne i vand, der lige dækker, i ca. 1 time, eller til de er godt møre. Skær dem i kvarter, fjern kernerne og kom dem i foodprocessor eller blender (med skal).
- Skold og smut mandlerne. Hak halvdelen af mandlerne fint, lad resten være grofthakkede. Bland mandler med kværnet appelsin.
- Pisk æggene tykt og skummende med sukkeret og vend appelsin-mandelblandingen i. Bland bagepulver i melet og vend det i til sidst.
PRØV OGSÅ: Julens bedste klejner - Hæld dejen i en smurt springform, 22 cm i diam og bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time. Lad kagen blive kold, før den tages ud af formen.
- Pynt:
En nem og enkel pynteteknik er denne: Brug engle, hjerter, stjerner eller anden papirpynt og læg det på den bagte kage. Sigt flormelis over. Tag ganske forsigtigt skabelonerne af kagen.