SPONSORERET indhold
Falafel med hvidløgsdip
Gør hverdagen grøn og prøv opskriften på disse skønne og sunde falafler med hvidløgsdip og sprød salat.
2 personer
Ingredienser
100 g tørrede kikærter
100 g løg
2 fed hvidløg
¾ dl grov rasp
½ dl hakket persille
1-1½ tsk. knust spidskommen
1-2 tsk. groft knuste korianderfrø
¼ tsk. bagepulver
Salt og peber
1 tsk. olie
Hvidløgsdip:
1½ dl yoghurt 0,1%
1 fed knust hvidløg
Salat:
200 g gulerod
200 g spidskål
200 g sugarsnaps
Frisk koriander eller mynte
Evt. lime
Næringsindhold
-
Energi pr. person:431 Kcal
-
Fedt:17 %
-
Protein:22 %
-
Kulhydrat:61 %
Sådan gør du:
- Læg kikærterne i blød i 24 timer, afdryp og blend dem. Du skal ikke koge dem.
- Hak persillen, og tilsæt den og de øvrige ingredienser til kikærterne.
- Blend til en jævn fars, og smag til.
- Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande. Ryst panden undervejs.
- Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg.
- Snit gulerod, spidskål og sugarsnaps, bland dem sammen og smag til med hakket kryddergrønt, salt og peber.
- Servér de varme falafler sammen med yoghurtdippen, grøntsager og lime.