SPONSORERET indhold
Baguettes med salvie
Disse baguettes med salvie er perfekte som tilbehør på middagsbordet og smager skønt med blødt krydderurtesmør til.
2 stk.
Ingredienser
10 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk. salt
120 g fuldkornshvedemel, gerne durumfuldkornshvedemel
ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
Desuden:
16 friske salvieblade
2-3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er meget smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
- Form 2 lange lidt brede baguettes. Lad dem efterhæve med et rent klæde over ca. 20 min.
- Skær ridser i dejen, og fordel salvieblade i ridserne. Dryp med olivenolie.
- Bag brødene ved 225 gr. i ca. 25 min.
- Server gerne med rørt krydderurtesmør til (se bokstekst).
Krydderurtesmør
Rør 150 g blødt smør med 4 spsk. hakkede krydderurter f.eks. persille, purløg og basilikum. Server smørret blødt til friskbagt brød.
Tip:
Brødene på disse sider bliver dryppet med olivenolie i stedet for at pensle med æg eller mælk. Det giver god smag til brødene, og gør dem samtidig dejlig sprøde.