Her på siden finder du de bedste opskrifter samt masser af inspiration til nemme og lækre madpakker. Du finder både opskrifter på:
Velbekomme!
Her på siden finder du de bedste opskrifter samt masser af inspiration til nemme og lækre madpakker. Du finder både opskrifter på:
Velbekomme!
Madpakker... Nogle gange kan det at skulle smøre madpakker være en sur pligt. Både det at skulle smøre dem, men også det at finde på noget nyt og spændende dag efter dag.
Men sådan behøver det faktisk ikke at være – her på siden har vi fundet en masse lækre opskrifter på gode bud til madpakken. Og så får du også Katrine Klinkens bud på en superlækker madpakke lige her. Velbekomme!
Af Katrine Klinken, foto: Line Falck
Hvis man dagligt spiser madpakke er det dejligt med lidt variation. Middagsrester som kød, fisk og kylling er gode at bruge i madpakken. Man kan også bage lidt og lægge i fryseren til variation på travle hverdage.
Her får du Katrine Klinkens bedste bud på en nem og lækker madpakke, som alle i familiens med garanti vil elske. Katrines madpakke består af:
TIP: HUSK AT DRIKKE VAND
Kom frisk citronmelisse og stykker af citron i en flaske med vand, og stil den i køleskabet natten over. Næste dag smager vandet friskt og dejligt.
4 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 10 min.
125 g mørksej (filet uden ben)
salt og friskkværnet peber
100 g cremefraiche 38%
1 spsk. kapers, afdryppede
8 duske frisk dild
Anretning: 4 skiver groft rugbrød
½ skoleagurk
Sådan laver du rugbrødsklapsammen med fiskesalat til madpakken
2 portioner
Arbejdstid: 15 min. (hvis kylling og kartofler er kogte)
3-4 dl grøn salat, snittet
ca. 200 g koldt, kogt/stegt kyllingekød (uden skind og ben)
250 g kolde, kogte kartofler
75 g majskerner
6 cherrytomater i mindre stykker
Dressing:
100 g flødeost naturel
1-2 spsk. mælk
½ tsk. stødt cayennepeber
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: evt. brød
12 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 10-12 timer
Bagetid: 15-20 min.
Fryseegnede
Koldhævet dej:
10 g gær
3 dl koldt vand
½ dl olivenolie
1 tsk. groft salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
75 g squash, groftrevet
2 spsk. parmesanost, revet
2 tomater i små tern
4-5 kviste frisk timian
2-3 fed hvidløg, knust
Drys:
75 g mild ost, revet
4 stk.
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: ca. 5 min.
Mayonnaise:
1 frisk æggeblomme
lidt salt
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft eller vineddike
ca. 1 dl neutral olie
Fyld:
8 skiver bacon
4 gode sandwichboller
8 blade sprød, grøn salat
2 tomater i skiver
4 skiver mellemlagret eller mild ost
Mayonnaise:
Bacon:
Sandwich:
BLT er engelsk og står for: B for bacon L for det lettuce (salat) T for tomat