Stegte, grønne tomater
Husker du filmen? Her kan du smage på den famøse ret.
Ingredienser
800 g grønne tomater
100 g mel
2 æg
250 g rasp
1 tsk salt
1 tsk peber
3 dl planteolie
2 dl skyr eller crème fraiche
1 fed hvidløg, revet
1 tsk salt
400 g spinatblade, skyllet.
Tilbehør: kylling eller fisk.
Sådan laver du stegte, grønne tomater
Skær de grønne tomater i skiver på 1 cm. Pisk æggene sammen i en skål, hæld mel i en anden skål og bland rasp sammen med salt og peber i en tredje. Vend de grønne tomater først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
Varm planteolie op i en pande. Friter de stegte tomater lidt ad gangen i den hede olie til de er gyldne (det tager 2-3 min. når olien har den rette temperatur). Dryp de færdige tomatskiver af på køkkenrulle og drys dem med lidt salt.
Bland skyr/cremefraiche og hvidløg sammen. Smag til med salt.
Servér de stegte tomater med dressing og spinatblade. Gerne sammen med et stykke stegt fisk eller kylling.
Prøv også pitabrød margharita