SPONSORERET indhold
Stegt laks med soja og sesam
Prøv denne skønne opskrift på laks med soja og sesam, der serveres med en frisk mangosalat.
4 personer
Ingredienser
4 stykker laksefilet, ca. 600 g
1 spsk. lime- eller citronsaft
3 spsk. sojasauce
3 spsk. sød chilisauce
30 g mandelflager
3 spsk. sesamfrø
salt og peber
Mangosalat:
250 g fintsnittet spidskål
150 g cherrytomater
1 mango
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
3-4 spsk. peanuts
Tilbehør:
200 g ægnudler
sojasauce
sød chilisauce
Sådan gør du:
- Fordel laksestykkerne i et ovnfast fad. Dryp med limesaft og sojasauce. Smør sød chilisauce over. Drys med mandelflager og sesamfrø, og krydr med lidt salt og peber.
- Stil fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
- Kom spidskålen i en skål. Halver cherrytomaterne, og kom også dem i.
- Skræl mangoen, og skær stenen fri. Skær mangokødet i både, og kom dem i skålen.
- Smag salaten til med limesaft og sukker. Drys peanuts over.
- Tilbered ægnudlerne efter anvisning på emballagen.
- Server laksen med mangosalat og ægnudler. Giv også sojasauce og sød chilisauce til, så hver især kan krydre maden ekstra.