Cremet chokolademousse med kaffe
Denne udgave er lækker og meget mere luftig end en klassisk chokolademousse.
Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling
4 pers.)
150 g god mørk chokolade
3 spsk. god stærk kaffe
6 pasteuriserede æggehvider (4 bægre)
50 g sukker
1. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med kaffen. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad, og rør den forsigtigt til en tyk creme.
2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk yderligere et øjeblik.
3. Vend forsigtigt æggehviderne med den smeltede chokolade. Fordel moussen i 4 glas, og stil dem i køleskabet i ca. 3 timer.
Bananbrød med rosiner og valnødder
Bananbrødet er en mellemting mellem et brød og en kage – saftigt og med en sød smag af banan. Brødet kan f.eks. serveres til eftermiddagsteen eller som et sødt indslag til en brunch.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(4 pers.)
3 modne bananer
50 g valnødder
50 g rosiner
3/4 dl stærk kaffe
100 g blødt smør
225 g brun farin
2 æg
250 g hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. allehånde
2 tsk. bagepulver
1. Mos bananerne med en gaffel. Hak valnødderne.
2. Udblød rosinerne i kaffen.
3. Pisk smør, og brun farin blødt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt.
4. Bland hvedemel med kanel, allehånde og bagepulver, og rør det i dejen sammen med moste bananer, valnødder, rosiner og kaffe. Rør dejen ensartet.
5. Fordel dejen i en rugbrødsform (ca. 2 liter) foret med bagepapir, og bag ved 175 grader i ca. 1 time og 10 min. Stik evt. i brødet med en kødnål for at se, om det er bagt. Hænger der dej ved, bages brødet lidt længere tid. Afkøl brødet, før det skæres i skiver.
Eksotisk frugt-suppe med myn-te og myslidrys
Mango og papaja er lækre og søde i smagen, når de er modne. Blend dem med en sød appelsin-lage, og du har en fantastisk nem dessert. Server med et sprødt drys mysli.Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)
6 dl friskpresset appelsinsaft
200 g sukker
1 moden mangofrugt
1 moden papaja
3 kviste frisk mynte
saften fra 1 lime
4 spsk. honningristet mysli
1. Kom appelsinsaft og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. afkøl sukkerlagen.
2. Skræl mango og papaja, og skær kødet fra stenene.
3. Kom mango og papaja i en blender sammen med mynten, og blend, mens sukkerlagen gradvist tilsættes. Blend til en flydende konsistens. Smag suppen til med limesaft, og server med et drys honningristet mysli.
Super nem, super enkel og fanta-stisk velsmagende. Sæsonens friske appelsiner, hindbær, makroner og yoghurtcreme i en skøn forening.
Tid: ca. 15 min.
(4 pers.)
2 appelsiner
1 pose optøede hindbær, ca. 450 g
4 passionsfrugter
8 marcipanmakroner
2 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk. flormeliskorn af 1 stang vanilje
1. Skræl appelsinerne, og skær i fi-leter. Kom appelsin og hindbær i en skål. Halver passionsfrugterne, og skrab saft og kerner ud i skålen.
2. Fordel frugten på 4 tallerkener. Knus makronerne, og drys over.
3. Rør græsk yoghurt med flormelis og vaniljekorn, og fordel det over triflien.
TIP:
Marcipanmakroner fås i velassorterede supermarkeder
► SE OGSÅ: Makroner med variationer
► SE OGSÅ: Brunsvigerboller